
Techzine Talks
In Techzine Talks duiden we de zakelijke IT-markt. Het hele jaar door analyseren we IT-oplossingen, strategieën en trends. IT-bedrijven nodigen ons graag uit om te vertellen waar ze aan werken en wat ze op de markt gaan brengen. Hierdoor weten we hoe veel technologieën werken. Of hoe ze horen te werken. Daarnaast horen we vanuit de markt ook waar bedrijven behoefte aan hebben of waar ze mispakken.Dit alles geeft ons een goed overzicht van de markt en alle trends in tech die daarbij horen. In deze podcast leggen we innovaties uit, duiden we nieuwe IT-begrippen en proberen we met praktische voorbeelden ingewikkelde technologie begrijpelijk te maken voor iedereen. Waar nodig, halen we er experts bij om zaken nog duidelijker te krijgen.Het doel is om IT-professionals, decision makers en andere luisteraars te helpen om IT-ontwikkelingen beter te begrijpen, maar ook te helpen in hun zoektocht naar nieuwe oplossingen voor hun bedrijf en niet te blijven hangen buzzwords en one-liners.
Techzine Talks
Krijgt Europa een grote chipindustrie door de European Chips Act?
De Europese Commissie heeft de European Chips Act gepresenteerd, een plan om fors te investeren in de Europese chipindustrie. Het grote tekort aan chips zorgt voor problemen bij Europese fabrikanten. Om dit probleem voor de toekomst op te lossen, wil de EU dat de Europese chipindustrie groter wordt, er moeten meer chips in de EU worden geproduceerd. Met als uiteindelijke doel dat er minder snel een tekort zal onstaan. De vraag is echter of dit haalbaar is, of dat gaat lukken en hoeveel geld ermee gemoeid is. Tijd voor een analyse.
In deze Techzine Talks staan we stil bij het chiptekort en de mogelijke Europese oplossing hiervoor. In Europa moeten veel fabrikanten, waaronder autofabrikanten, productielijnen stilleggen vanwege een tekort aan chips. Dat zorgt voor minder omzet, minder economische groei. Het tekort aan chips heeft een remmend effect op de economie en dat wil de EU met de European Chips Act oplossen. De EU spreekt nu over een investering van zo'n 43 miljard euro, maar dat is in vergelijking met Zuid-Korea en Taiwan maar weinig geld. De vraag is of hiermee de EU een echte chipindustrie kan bouwen, of dat de EU meer zal mikken op een gespecialiseerde chipindustrie voor specifieke doeleinden.