Techzine Talks

Kubernetes wordt volwassen, maar is nog altijd complex

May 23, 2022 Coen & Sander Season 2 Episode 21
Techzine Talks
Kubernetes wordt volwassen, maar is nog altijd complex
Show Notes

We waren aanwezig bij KubeCon + CloudNativeCon Europe in Valencia afgelopen week om meer te weten te komen over de laatste ontwikkelingen rondom Kubernetes, het bekendste project van de Cloud-Native Computing Foundation (CNCF). In deze podcast hoor je wat wij ervan opgestoken hebben.

Als je het over het cloud-native ontwikkelen van applicaties hebt, kom je al heel snel uit op Kubernetes. Deze beheerlaag bovenop container-gebaseerde applicaties heeft sinds het ontstaan een jaar of acht geleden een grote vlucht genomen. Kubernetes in het algemeen en containers in het bijzonder blijven echter nog altijd behoorlijk complex. Daar is op zich niet zo heel veel mis mee, maar je moet wel weten hoe je ermee om moet gaan. Dat je er niet zonder voorkennis instapt en dus wel goed weet wat er bij komt kijken.

Om wat meer inzicht te krijgen in de ontwikkelingen rondom Kubernetes, zijn we naar Valencia gereisd om tijdens KubeCon de nodige mensen te spreken. Niet alleen van de CNCF, maar vooral ook van de leveranciers in de markt die allerlei extra diensten aanbieden om Kubernetes goed in te richten.