Techzine Talks

Maakt Musk van Twitter een allesomvattend platform of helpt hij het om zeep?

February 06, 2023 Coen & Sander Season 3 Episode 6
Techzine Talks
Maakt Musk van Twitter een allesomvattend platform of helpt hij het om zeep?
Show Notes

Het zal niemand ontgaan zijn dat Twitter  is overgenomen door Elon Musk. Het sociale netwerk verandert nu in rap tempo onder zijn leiding. De grote vraag is; in wat gaat het veranderen? Wordt het zo'n allesomvattend platform als Musk voor ogen heeft of helpt hij het hele sociale netwerk om zeep?

De berichten in de media liegen er niet om. Twitter krijgt momenteel veel kritiek, mensen houden niet van verandering en zeker niet als het impulsief gebeurd en bepaalde beslissingen binnen 24 uur weer worden aangepast of teruggetrokken. Toch is dat precies de manier waarop Musk momenteel op zoek is naar de beste strategie voor Twitter.

Het einddoel is dat allesomvattende platform, waarop je Tweets kan sturen, berichten met elkaar kan uitwisselen, kan betalen, kan winkelen en nog veel meer. Voordat het zover is past hij een manier van trial en error toe om nieuwe features en regels te introduceren. Een blauw vinkje, een goud vinkje of toch een grijs vinkje? Een betaald vinkje? Een betaalde API of toch gratis, maar alleen met goede content? 

Fanatieke Twitteraars vinden mogelijk dat ze in een nachtmerrie terecht zijn gekomen. De grilligheid van Musk biedt helaas weinig houvast voor de toekomst. Wel is Musk een zeer succesvolle ondernemer, met ervaring in veel verschillende industrieën. Hij maakte een succes van PayPal, Tesla, SpaceX en de Boring company. Het lijkt een kwestie van tijd voordat er Hyperloops rondrijden en er mensen op mars lopen. De grote vraag blijft, kan hij van Twitter een succesvol sociaal netwerk maken met een gezond verdienmodel?