Techzine Talks

Wat voegt een lakehouse toe in de wereld van data lakes en data warehouses?

April 03, 2023 Coen & Sander Season 3 Episode 14
Techzine Talks
Wat voegt een lakehouse toe in de wereld van data lakes en data warehouses?
Show Notes

Steeds meer organisaties zijn (of willen) met hun data aan de slag. Waarde halen uit data zorgt voor nieuwe inzichten, helpt producten te optimaliseren en helpt bij het innoveren en automatiseren van business processen. Om met data aan de slag te gaan gebruiken organisaties vaak een data warehouse of een data lake. Sinds enige tijd is daar het data lakehouse bijgekomen. Wanneer moet je kiezen voor een lakehouse en wanneer heb je aan een data lake of data warehouse voldoende?

In deze aflevering van Techzine Talks schuift Ivo Everts aan. Hij is strategic architect bij Databricks, het bedrijf dat de term en definitie van een lakehouse heeft bedacht en in de markt gezet. Daarmee is Everts de ideale persoon om uit te leggen wat een lakehouse nu precies is en hoe dat verschilt van het data lake en data warehouse.

Het gaat in deze aflevering over gestructureerde data, ongestructureerde data, hoe je er inzichten uit kan halen en hoe je machine learning kan toepassen. Ook stellen we de vraag  voor welke doelgroepen de oplossingen geschikt zijn. Is de data analist de doelgroep, of moet een zakelijke professional op de verkoop of marketingafdeling hier ook mee aan de slag kunnen? Luister snel deze Techzine Talks.