
Techzine Talks
In Techzine Talks duiden we de zakelijke IT-markt. Het hele jaar door analyseren we IT-oplossingen, strategieën en trends. IT-bedrijven nodigen ons graag uit om te vertellen waar ze aan werken en wat ze op de markt gaan brengen. Hierdoor weten we hoe veel technologieën werken. Of hoe ze horen te werken. Daarnaast horen we vanuit de markt ook waar bedrijven behoefte aan hebben of waar ze mispakken.Dit alles geeft ons een goed overzicht van de markt en alle trends in tech die daarbij horen. In deze podcast leggen we innovaties uit, duiden we nieuwe IT-begrippen en proberen we met praktische voorbeelden ingewikkelde technologie begrijpelijk te maken voor iedereen. Waar nodig, halen we er experts bij om zaken nog duidelijker te krijgen.Het doel is om IT-professionals, decision makers en andere luisteraars te helpen om IT-ontwikkelingen beter te begrijpen, maar ook te helpen in hun zoektocht naar nieuwe oplossingen voor hun bedrijf en niet te blijven hangen buzzwords en one-liners.
Techzine Talks
Hoe sustainable is je infrastructuur en wat kan je daaraan doen?
Sustainability staat sinds een aantal jaar hoog op de agenda bij veel organisaties. De diesel auto's worden in rap tempo vervangen door elektrische modellen. De thermostaat gaat een graadje omlaag en ledverlichting is standaard, maar hoe zit het eigenlijk met je infrastructuur? Hoe maak je die meer sustainable? Daarover hebben Coen en Sander het in deze aflevering van Techzine Talks.
In deze podcastaflevering gaan we in gesprek met Clemens Esser en Remco Pomp van HPE. Zij weten alles over infrastructuur voor in je datacenter en hoe die werkt. Hoe zet je de infrastructuur efficiënter in en zorg je dat de infrastructuur meer sustainable is? Gelukkig zijn er legio voorbeelden hoe je infrastructuur meer sustainable kan maken.
We gaan in op hoe je infrastructuur gebruikt. Als je data efficiënter gebruikt en niet van hot naar her kopieert, ben je al meer sustainable. Ook de hoeveelheid infrastructuur speelt een grote rol. Bij veel organisaties zijn er nog veel te veel servers die 80 procent van de tijd idle zijn. Dat is niet efficiënt, consolidatie en goede virtualisatie is dan beter. Ook de levensduur van infrastructuur komt voorbij. Waar in sommige organisaties servers na 3 of 4 jaar alweer de deur uitgaan, zijn er ook organisaties die de hardware graag nog een tweede leven willen bieden. Dat is ook veel efficiënter dan de schroothoop. HPE stelt dat het meer dan 90 procent van de infrastructuur vandaag de dag nog een tweede leven kan geven. Meer over sustainability en handige tips hoe je dit kan bereiken in deze Techzine Talks.