Techzine Talks
In Techzine Talks duiden we de zakelijke IT-markt. Het hele jaar door analyseren we IT-oplossingen, strategieën en trends. IT-bedrijven nodigen ons graag uit om te vertellen waar ze aan werken en wat ze op de markt gaan brengen. Hierdoor weten we hoe veel technologieën werken. Of hoe ze horen te werken. Daarnaast horen we vanuit de markt ook waar bedrijven behoefte aan hebben of waar ze mispakken.Dit alles geeft ons een goed overzicht van de markt en alle trends in tech die daarbij horen. In deze podcast leggen we innovaties uit, duiden we nieuwe IT-begrippen en proberen we met praktische voorbeelden ingewikkelde technologie begrijpelijk te maken voor iedereen. Waar nodig, halen we er experts bij om zaken nog duidelijker te krijgen.Het doel is om IT-professionals, decision makers en andere luisteraars te helpen om IT-ontwikkelingen beter te begrijpen, maar ook te helpen in hun zoektocht naar nieuwe oplossingen voor hun bedrijf en niet te blijven hangen buzzwords en one-liners.
Techzine Talks
Is GPT-4 opnieuw baanbrekend of heeft de hype zijn hoogtepunt bereikt?
Vorige week was daar dan toch ineens GPT 4, een nieuwe versie van het GPT-model met meer mogelijkheden dan zijn voorganger. Naast het genereren en analyseren van tekst kan GPT nu ook beeldmateriaal analyseren. Ook was er recent de introductie van Microsoft 365 CoPilot, Einstein GPT en diverse AI-tools binnen Google Workspace. In deze podcast duiden we de meest recente GPT innovaties.
De ontwikkelingen met AI en dan vooral rondom GPT gaan in een sneltreinvaart. We kunnen wel stellen dat GPT een echte hype is. Het begon met de chatbot van OpenAI, ChatGPT, maar inmiddels heeft GPT zijn weg gevonden naar menig toepassing. Zo zal Microsoft 365 CoPilot worden toegevoegd aan de Office Suite. Om sneller teksten te schrijven of e-mails te beantwoorden. Gaat Salesforce Einstein GPT toepassen in vrijwel al zijn oplossingen en komt Google met Smart tools voor zijn Workspace-oplossingen, grotendeels gelijk aan CoPilot.
Voor ontwikkelaars zijn er ook ontwikkelingen, GPT 4 kan namelijk nog beter omgaan met programmeertalen en door het analyseren van afbeeldingen kan het zelfs een schets op een bierviltje omzetten in een werkende website. Ook kan je grote stukken code met generieke functionaliteit eenvoudig laten programmeren middels GPT 4. De vraag is natuurlijk waar de grenzen of de limieten liggen. Tijd voor wat duiding.