
Techzine Talks
In Techzine Talks duiden we de zakelijke IT-markt. Het hele jaar door analyseren we IT-oplossingen, strategieën en trends. IT-bedrijven nodigen ons graag uit om te vertellen waar ze aan werken en wat ze op de markt gaan brengen. Hierdoor weten we hoe veel technologieën werken. Of hoe ze horen te werken. Daarnaast horen we vanuit de markt ook waar bedrijven behoefte aan hebben of waar ze mispakken.Dit alles geeft ons een goed overzicht van de markt en alle trends in tech die daarbij horen. In deze podcast leggen we innovaties uit, duiden we nieuwe IT-begrippen en proberen we met praktische voorbeelden ingewikkelde technologie begrijpelijk te maken voor iedereen. Waar nodig, halen we er experts bij om zaken nog duidelijker te krijgen.Het doel is om IT-professionals, decision makers en andere luisteraars te helpen om IT-ontwikkelingen beter te begrijpen, maar ook te helpen in hun zoektocht naar nieuwe oplossingen voor hun bedrijf en niet te blijven hangen buzzwords en one-liners.
Techzine Talks
Microsoft maakt een potje van eigen security
Van een organisatie als Microsoft zou je verwachten dat de eigen security volledig op orde is. Niets is minder waar. Microsoft beschikt weliswaar over zeer hoogwaardige security-oplossingen, maar in het toepassen van het juiste beleid laat het grote steken vallen. Daardoor is het bedrijf alsnog kansloos tegen hackers.
Microsoft heeft verzaakt om zorgvuldig om te gaan met bepaalde API-sleutels, waardoor hackers zich toegang konden verschaffen tot verschillende Microsoft-systemen. De gevolgen zijn groot. Naar verluidt hebben zowel Russische als Chinese staatshackers toegang gehad tot allerlei systemen, inclusief broncodes van Microsoft-producten. Ook zouden ze toegang hebben gehad tot mailboxen van Amerikaanse en Europese ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor het beleid richting China.
Eerder werd al gerept over het gebrek aan two factor authentication, nu blijkt weer dat de ontwikkelomgevingen in direct contact staan met productie-omgevingen. Daardoor konden hackers na het infiltreren van de developmentomgeving zo doorlopen richting de productie-omgeving. Het rapport van het Amerikaanse Cyber Safety Review Board (CSRB) liegt er niet om. In deze aflevering van Techzine Talks gaan Coen en Sander dieper in op de security practices van Microsoft. Ook komt de criminele injectie van broncode in de XZ-library nog kort aanbod.